Fietsverzekering

Waarom een fietsverzekering?

Jij trekt er bij mooi weer waarschijnlijk ook wel eens op uit met de fiets. Een gezellige fietstocht langs rustige wegen, af en toe halt houden bij een terrasje… Het goede leven!

Als fietser ben je erg kwetsbaar en een ongeval is soms sneller gebeurd dan je denkt. Een gebroken ketting, een val of een aanrijding zijn geen uitzonderingen of zelfs een gestolen fiets hoort er jammer genoeg steeds vaker bij. De medische en materiële kosten kunnen hierbij erg hoog oplopen. Dankzij onze fietsverzekering, een schadeverzekering en ongevallenverzekering speciaal voor jou en jouw fiets, hoef je je niet langer zorgen te maken!

Elektrische fietsen? De juiste verzekering!

Sinds maart 2014 moeten elektrische fietsen waarvan de motor boven 25 km/u kan gaan, verplicht van een nummerplaat en verzekering BA bromfiets voorzien zijn. Dergelijke fietsen dienen ook geregulariseerd te worden. Je kan maar beter duidelijk geïnformeerd zijn over welke verzekering het best bij jouw situatie aansluit. Aarzel niet contact met ons kantoor op te nemen voor meer informatie.

Een gewone elektrische fiets, of toch niet?

Het onderscheid tussen een gewone en een zogenaamde ‘snelle’ elektrische fiets zit voornamelijk in het aantal km/u dat de fiets maximaal haalt met behulp van de elektrische motor. Fietsen waarvan de motor boven de 25 km/u blijft draaien, moeten voorzien worden van een nummerplaat en een verzekering BA bromfiets.

Hoe weet je welk soort elektrische fiets je koopt? De fietsenverkoper beschikt over alle nodige informatie. Hij is verplicht deze informatie aan de klant mee te geven bij de verkoop van de fiets.

Deze unieke en complete bescherming voor jezelf en je partner, is een onmisbare aanvulling in jouw pakket familiale verzekeringen dankzij haar aantrekkelijke troeven:

  • een formule op maat, rekening houdend met jouw gezinssituatie en de waarde van jouw fiets(en)
  • hoge vergoedingen bij medische kosten en blijvende invaliditeit
  • financiële bescherming van jouw naasten in geval van overlijden
  • vergoeding van de materiële schade van jouw fiets en toebehoren
  • onmiddellijke en uitgebreide bijstand bij panne, ongeval of diefstal

Contacteer ons